Cursa Maials – Judit Juncosa

Publicado: 20 agosto 2010 de Arturo Neriz en Carreras
Etiquetas:,

El dissabte 14 d’agost a Maials, comarca del Segrià, va tenir lloc la 6a edició de la cursa de Festa Major d’aquesta població que organitza anualment la Penya Barcelonista de Maials.

Els corredors, dividits en tres categories diferents: júnior, sénior i veterans, havien de recórrer un circuit pels carrers del poble. Per a la categoria júnior la cursa consistia a fer dues voltes al circuit, per als séniors i els veterans eren vuit voltes.

Els corredors júniors es van situar en els llocs capdavanters a la sortida, que tenia lloc davant de la plaça dels arbres, i això va impedir que els corredors més ràpids poguessin prendre bones posicions a l’inici de la cursa, però després del primer revolt, encarant la primera de les pendents del circuit (aquesta poca pronunciada) el cap de cursa es va anar definint i en escassos minuts, els primers corredors ja havien superat els 1.250 m del circuit.

Després de la petita pendent que hi havia al principi del recorregut, la cursa planejava per carrers interiors del poble on algunes cases que ombrejaven el trajecte feien més agradable la temperatura i el fort vent que bufava de cara més difícil avançar.

Un cop arribats al final del carrer, un segon revolt de 90 graus precedia una pujada duns 150 o 200 m de longitud i en conseqüència el tram més dur de la cursa, en culminar la pendent ja quedava el més fàcil, un tram pla per recuperar i la baixada per intentar agafar  velocitat i impuls amb la intenció de creuar la meta i començar la següent volta.

Vaig completar les vuit voltes mesurant les forces en tots els trams, bevent a cada volta, lluitant contra el vent i forçant les cames a totes les pujades (gràcies a l’Arturo que m’acompanyava i m’anava dient què fer en cada moment).

Finalment, en la darrera volta vaig poder esprintar i acabar satisfeta d’haver completat el primer 10.000 que corria en tres mesos.

Un deu per als maialencs que van sortir al carrer a animar a tots els corredors per diferents parts del poble.

La Mireia Sosa va aconseguir la 1a posició en la categoria sénior, la va acompanyar al podi Marisa Casanueva i una servidora que va aconseguir el 3r lloc.

I així acabo la temporada, la millor notícia és que les molèsties al genoll han desaparegut i que tinc ganes de tornar a córrer més i millor.

Dedicada al meu pare, a l’Arturo i a la Cinta.